• Odwiedziło nas: 195577 osób
  • Do końca roku: 254 dni
  • Do wakacji: 62 dni
Sobota, 2018-04-21
Imieniny:
Jarosława, Konrada

Jadłospis

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis

Jadłospis

Ważny od 09.04.2018 do 13.04.2018 r.
Woda mineralna do picia podawana w ciągu dnia.

 


DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09.04.2018   poniedziałek

Herbata saga z cytryną i miodem, chleb pszenny, masło osełka, ser żółty, sałata lodowa, pomidor, szczypior, gotowane jajko, winogron

Barszcz biały z jajkiem, spaghetti bolognese z mięsem wieprzowym, kompot wiśniowy

Herbata poziomkowa, chleb orkiszowy, masło osełka, kiełbasa rzeszowska podsuszana, pomidor

10.04.2018 wtorek

Płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany, masło osełka, polędwica drobiowa, marchew do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, czerwone buraczki zasmażane, kompot śliwkowy

Ciasto jogurtowe, woda z miętą i cytryną

11.04.2018  

środa

Kakao do picia, chleb baltonowski, masło osełka, pasta jajeczna, rzodkiew, kiełki słonecznika, mieszanka bakalii

Zupa jarzynowa, kotlet ziemniaczany, sos pieczarkowo-koperkowy, kompot z czarnej porzeczki

Herbata owocowa bułka z ziarnami, masło osełka, polędwica sopocka, ogórek zielony

12.04.2018

 czwartek

Herbata czarna z imbirem i miodem, chleb żytni, masło osełka, filet biały z kurczaka, sałata masłowa, ser żółty, pomidor, gruszka

Zupa brokułowa, kasza jęczmienna, filet z kurczaka duszony w sosie ziołowo-śmietanowym, kompot truskawkowy

Sałatka owocowa, jogurt naturalny

13.04.2018

piątek

Makaron nitki na mleku, chleb mieszany, masło osełka, kiełbasa krakowska, żurawina suszona

Zupa porowa, ziemniaki, panierowana miruna, surówka z kapusty kiszonej, marchwi, jabłka, cebulki, kompot agrestowy

Pomarańcza, ciastka maślane


























1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12  – Dwutlenek siarki

13 – Łubin

14 – Mięczaki


Do przygotowywania potraw w Przedszkolu

używamy następujących przypraw

 

-  Oregano

-  Mięta

-  Tymianek

-  Szałwia

-  Melisa

-  Rozmaryn

-  Estragon

-  Majeranek

-  Bazylia

-  Kolendra

-  Cząber

-  Zioła prowansalskie

-  Kminek

-  Pieprz ziołowy

-  Pieprz cytrynowy

-  Pieprz czarny

-  Ziele angielskie

-  Liść laurowy

-  Kurkuma

-  Miód naturalny

-  Sól morska/sodowo-potasowa

dziedzinowych