• Odwiedziło nas: 222157 osób
  • Do końca roku: 97 dni
  • Do wakacji: 274 dni
Wtorek, 2018-09-25
Imieniny:
Aureli, Kamila

Jadłospis

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis

Jadłospis

Ważny od 24.09.2018 do 28.09.2018 r.
Woda mineralna do picia podawana w ciągu dnia.

 


DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

poniedziałek

herbata/kawa zbożowa na mleku (1,7), chleb z masłem (1,7), szynka piecowego (3,9,11,6),sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, nektarynka

zupa barszcz biały z kiełbasą i jajkiem (9,7,3), lasagne (mięso mielone, ser żółty, pomidory, czosnek, cebula)(1,7)  kompot owocowy

kefir(7), bułka drożdżowa z marmoladą (1), jabłko

wtorek

herbata, zacierka na mleku(1,7), chleb z masłem (1,7), szczypior, pomidor, banany

zupa krem marchewkowo-dyniowy z grzankami (1,7,9), ziemniaki z koprem, kotlet mielony(1,3), buraczki z cebulką, kompot owocowy

Budyń waniliowy (7), paluszki z sezamem (11,6,5,8), maliny

środa

Herbata z miodem i cytryną, chleb z masłem(1,7), szynka drobiowa (3,9,11,6), sałata lodowa, pomidor, szczypior, ser żółty(1.7), śliwki

zupa kapuśniak na wędzonce z ziemniakami (9), naleśniki z dżemem (1,3,7), kompot owocowy

kawa zbożowa (1,7), bułka śniadaniowa z masłem i miodem(1,7), brzoskwinie

czwartek

Kakao(5,6,8,11), chleb z masłem (1,7), pasta z siekanego jaja z natką pietruszki (3,7), papryka kolorowa, winogron

zupa jarzynowa (7,9), gyros z kurczaka z sosem jogurtowo-czosnkowym (7), ryż po turecku, surówka coleslaw, kompot owocowy

sałatka owocowa, jogurt kokosowy(7)

piątek

herbata, płatki owsiane na mleku (7) chleb z masłem (1,7), pasztet zapiekany(9,11,1,3), pomidorki koktajlowe, jabłko

zupa pomidorowa z makaronem(1,7,9), ziemniaki z koprem, paluszki rybne (1,3), surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

mleko truskawkowe do picia (7), wafle przekładane kremem kakaowym(1,3,5,6,8,11), banan
























 





1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12  – Dwutlenek siarki

13 – Łubin

14 – Mięczaki


Do przygotowywania potraw w Przedszkolu

używamy następujących przypraw

 

-  Oregano

-  Mięta

-  Tymianek

-  Szałwia

-  Melisa

-  Rozmaryn

-  Estragon

-  Majeranek

-  Bazylia

-  Kolendra

-  Cząber

-  Zioła prowansalskie

-  Kminek

-  Pieprz ziołowy

-  Pieprz cytrynowy

-  Pieprz czarny

-  Ziele angielskie

-  Liść laurowy

-  Kurkuma

-  Miód naturalny

-  Sól morska/sodowo-potasowa