• Odwiedziło nas: 212739 osób
  • Do końca roku: 168 dni
  • Do wakacji: -24 dni
Poniedziałek, 2018-07-16
Imieniny:
Eustachego, Mariki

Jadłospis

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis

Jadłospis

Ważny od 11.06.2018 do 15.06.2018 r.
Woda mineralna do picia podawana w ciągu dnia.

 


DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.06.2018     poniedziałek

Kakao Holenderskie(5,6,8) chleb mieszany(1,6,11) z masłem(7), ser żółty(1,7),pomidor, szczypior, czereśnie

 

Zupa jarzynowa (9,7), makaron kokardki z sosem truskawkowym (1,7), kompot owocowy

Herbata poziomkowa, chleb pszenny (1), masło(7), szynka staropolska (1,3,6,7,9), ogórek zielony, jabłko

12.06.2018

wtorek

Płatki ryżowe na mleku(7), chleb mieszany z masłem(1,6,11,7), dżem wiśniowy, bakalie(5,8,11,12), banany

Zupa barszcz biały z kiełbasą(9,7,1,3,6), ziemniaki, Filet drobiowy duszony w jarzynach (9,7), buraczki czerwone, kompot agrestowy

Jogurt (7), paluszki z sezamem (11)

13.06.2018  

 środa

Herbata z cytryną i imbirem, chleb mieszany z masłem (1,6,11,7), sałata, szynka drobiowa (1,6,3,7,9), pomidor, szczypior, jajko gotowane(3)

Zupa pomidorowa z zacierką(1,9,7), ryż z jabłkami i sosem cynamonowym(7), kompot wiśniowy

Mleko z miodem (7), babka piaskowa (1)

14.06.2018  

czwartek

Makaron na mleku(1,7), chleb mieszany z masłem(1,6,11,7), pasta jajeczna(3,7), ogórek zielony, nektarynki

Zupa brokułowa (9,7), ziemniaki, kotlet schabowy(3), surówka z białej kapusty, kompot jabłkowy

Budyń czekoladowy(7,5,11), biszkopty(1,3,5,6,8,11)

15.06.2018            piątek

Herbata z imbirem, chleb pszenny z masłem(1,7), serek homogenizowany(7), czereśnie

Zupa koperkowa(7,9) ziemniaki, ryba panierowana(3,4), kiszona kapusta, kompot owocowy

Arbuz, herbatniki (1,3,5,6,8,11)























 



1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12  – Dwutlenek siarki

13 – Łubin

14 – Mięczaki


Do przygotowywania potraw w Przedszkolu

używamy następujących przypraw

 

-  Oregano

-  Mięta

-  Tymianek

-  Szałwia

-  Melisa

-  Rozmaryn

-  Estragon

-  Majeranek

-  Bazylia

-  Kolendra

-  Cząber

-  Zioła prowansalskie

-  Kminek

-  Pieprz ziołowy

-  Pieprz cytrynowy

-  Pieprz czarny

-  Ziele angielskie

-  Liść laurowy

-  Kurkuma

-  Miód naturalny

-  Sól morska/sodowo-potasowa

dziedzinowych