• Odwiedziło nas: 235881 osób
  • Do końca roku: 42 dni
  • Do wakacji: 219 dni
Poniedziałek, 2018-11-19
Imieniny:
Elżbiety, Faustyny

Jadłospis

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis

Jadłospis

Ważny od 19.11.2018 do 23.11.2018 r.
Woda mineralna do picia podawana w ciągu dnia.

 


DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

poniedziałek

herbata z cytryną i imbirem, chleb z masłem(1,7), sałata lodowa, ser żółty(1,7) pomidorki cherry, kiełki

zupa jarzynowa (7,9), racuchy z jabłkiem posypane cukrem pudrem(1,7,3), kompot

kakao, bagietka z masłem(1,7), pieczeń rzymska(3,6,7,9,11), ogórek zielony, papryka

wtorek

herbata, chleb z masłem (1,7), pasta twarogowa ze szczypiorem(7), rzodkiewka, gruszka

zupa koperkowa (7,9), ziemniaki z koprem, płat drobiowy w panierce (1,3), surówka z czerwonej pekińskiej kapusty z kukurydzą, kompot

jogurt do picia(7), chrupki kukurydziane

środa

herbata z cytryną i imbirem/ mleko(7), chleb mieszany (1,6,11) z masłem(7), mix sałat (roszponka, rukola, rzymska), schab pieczony(3,6,9,11), ogórek, jabłko

zupa krupnik z natką pietruszki(9), zapiekanka makaronowa(mięso mielone, sos pomidorowy, ser żółty, zioła) (1,7), kompot

mleko z miodem(7), drożdżówka z makiem (1)

czwartek

płatki kukurydziane na mleku(7), chleb z masłem(1,7), dżem truskawkowy, bakalie(5,8,11,12)

zupa pieczarkowa z zacierką (1,7,9), ziemniaki z koprem, paluszki rybne(4,1,3), kiszona kapusta. kompot owocowy

galaretka do picia, wafle z kremem czekoladowym(1,5,6,8,11)

piątek

herbata malinowa, chleb z masłem (1,7), jajecznica(3), szczypior, rzodkiewka, pomarańcza

zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(1,7,9), kasza gryczana, żołądki drobiowe, ogórek konserwowy, kompot owocowy

jogurt Beleriso(7)






























 















1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12  – Dwutlenek siarki

13 – Łubin

14 – Mięczaki


Do przygotowywania potraw w Przedszkolu

używamy następujących przypraw

 

-  Oregano

-  Mięta

-  Tymianek

-  Szałwia

-  Melisa

-  Rozmaryn

-  Estragon

-  Majeranek

-  Bazylia

-  Kolendra

-  Cząber

-  Zioła prowansalskie

-  Kminek

-  Pieprz ziołowy

-  Pieprz cytrynowy

-  Pieprz czarny

-  Ziele angielskie

-  Liść laurowy

-  Kurkuma

-  Miód naturalny

-  Sól morska/sodowo-potasowa